6 Ocak 2013 Pazar

Haftasonu çocuklarla ne yapabiliriz?

İstanbul'da kış geldiği zaman çocukla zormuş meğerse... Alışveriş merkezleri hem çok kalabalık hem de içindeki oyun yerleri Efe'yi cezbetmiyor. Yazın ne rahattı parklar halbuki... İstediği gibi koşup oynuyordu. Bugün oyuncak Müzesi'ne gidelim dedik çok da iyi ettik:)
Şansımıza kalabalık değildi. Rahat rahat gezdik. Gerçi Efe daha 2 yaşına girmedi dolayısıyla ilgisini sadece uzay oyuncaklarının sergilendiği bölüm çekti. Tavanı yıldızlara dolu bir oda ve siz odaya girince ışıklar yanıyor parıl parıl. Efe bayıldı bu odaya. Bir de içindeki televizyonda astronot ve uzay görüntüleri varki, şaşırdı bizim ufaklık:)
Her odaya ayrı bir konsept yapmışlar. 1900'lüyıllardan Almanya menşeili oyuncaklar harikaydı bence. Şaşırdım doğrusu o yıllarda yapılan o küçük oyuncaklara ve de detaylarına. Belki benim mutfağımda yok o oyuncaklarda olan:)
Girişin alt katında bir kafeteryası var ki, Paris kafelerine benziyor bence... Bir aşağı katında ise lavabolar var fakat buraya bir denizaltının içinden yürüyerek gidiyorsunuz. Ayrıca Efe'nin başka bir ilgi alanı balıklar da mevcut buradaki küçük akvaryumda.
Haftasonları ahşap oyuncak boyama atölyesi açıkmış. Biz de gelmişken denedik. Ahşap oyuncakları satın alıyorsunuz arzu ettiğiniz gibi boyayabiliyorsunuz. Efe en çok topaçı sevdi ve kendisi boyadı benim katkım olmadan... Babasıyla da bir ahtapot boyadı. Gerçi oradaki örnekleri görünce bizim ahtapotun ne feci olduğunu gördük:)
Fiyatları çok pahalı değil. Topaca 20 TL verdik mesela. Müzeye giriş ise, indirimli 7TL, tam 10 TL.
Hem Efe zevk aldı hem de kaliteli vakit geçirdik. Her ay için de etkinlik programı var. Şimdi yazamadığım çok detay var bu müzeye ait bence gidin görün:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder