11 Şubat 2013 Pazartesi

Kurdelelerin dansı

Bu seferki aktivitemize Efe'nin arkadaşı Sarper Efe'yi de dahil ettik. İki yaramaz daha çok eğlendi bence. Aslında kitapta gördüğüm etkinlik kurdeleler ile değil kumaş parçalarından yapılmıştı. Kurdele kullanmak daha kolay ve şık oldu bence. Nasıl yaptık?
Önce tuhafiyeden, çanta sapı yapmak için kullanılan malzemeden aldım. Bu daireler çocukların hoşuna gitti, bir süre direksiyon olarak oynadılar bununla. Daha sonra, kurdeleleri çeşitli boylarda kesip bu dairelere bağladık. Bağlama kısmına çocukları da dahil etmek istesek de onlar kurdeleleri kafalarından aşağı dökmeyi tercih ettiler.
Peki nasıl oynadık?
Kurdeleleri hem bağlama aşamasında hem de daha sonrasında renklerini söyleyerek çocuklardan istedik. Ya da ellerindeki kurdeleleri renkleri ile söyleyerek alıp daireye bağladık. Tamamlandığında ise, iki çocuk da ellerine bunları alarak savurmaya, dans etmeye, söylediğimiz şarkılarda sallamaya başladı. Kafalarından aşağı yağmur gibi yağdırdık.
Çocuğunuzdan bir rengi seçmesini ve tutmasını isteyip o renge ait uydurmada bir şarkı eşliğinde dönebilirsiniz. Ya da hayali alışveriş yapıp, seçtiği kurdelenin parasını alıp, daireden çözüp ona satabilirsiniz.
Renkleri öğrenmesi ve dil gelişimini desteklemek açısından güzel bir aktivite bence. Hem daha sonrası için bile değerlendirebileceğiniz güzel bir çalışma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder