7 Mayıs 2013 Salı

Kitap önerileri-kedi kitaplarımız:)

Bir ara takmıştı bizimkisi Pırtık Tekir'e. Artık öyle oldu ki kitaba gerek yok okumak için... Şimdi yazdığım bu iki kitabımızda sevimli pisiciklerle ilgili. İkisi de Yapı Kredi Yayınları'ndan. Cici Pisi Tedi, okumayı bilmeyen ama okumayı çok isteyen bir kedinin ve onun iki kardeşinin hikayesi. Küçükken anne ve babası uzaklara giden Tedi, iki kardeşine bakmak için çikolata fabrikasında çalışmaya başlar. Okula gitmediği için okumayı öğrenemez. Bir haftasonu parktan dönerken iki kedi kardeşle arkadaş olur. Ve arkadaşları sayesinde okumayı öğrenir.
Cümleler çok kısa değil kitapta. İlk başta sıkılabilir miniğiniz. Ben genelde kısalttım cümleleri. Ama resimler çok eğlenceli. Biraz aşina olunca, tamamını dinleyebilirler.
ÜÇ KEDİ BİR DİLEK
Bu kitap favorilerinden. Cümleler kısa ve sonları kafiyeli olduğundan hemen hafızaya yer ediyor. Tekerleme söyler gibi kitabı bakmadan tekrar edebiliyor. Hikaye, üç kedi arkadaşın kayan bir yıldız görmesiyle başlıyor. Sonraki gecelerde hep bir Yıldız'ın kaymasını bekliyor küçük piticik. "Üç kafadar yine damda Piti Pati ve Pus sırt üstü uzanmışlar keyifle sohbet ediyorlar"
Diye başlıyor ve pitiye arkadaşlarının oynadığı oyunla devam ediyor. Arkadaşlık üzerine yazılmış bir kitap. Resimler gene çok güzel. Özellikle yıldızlı gece resimleri Efe'nin en sevdikleri. Saymaya çalışıyoruz her seferinde. Hatta yakın bir tarihte ingilizceye çevirisi oldu bu kitabın.
İki kitapta güzel ama bizim favorimiz "üç kedi bir Dilek"...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder